Aardappel bier


Voorkant Pierperbier  Al winkelend voor mijn wekelijkse, met name gezonde boodschappen, zag ik ineens een heel grappig biertje staan. Uiteraard promoot ik als gewichtsconsulente geen alcoholische dranken, maar WEL mooie/goede concepten en/of producten. Zo ook dit biertje, wat overigens heerlijk smaakt, maar daar zo meer over. Wat er nou zo bijzonder is aan dit bier? Best wel veel eigenlijk. Het eerste is dat de basis piepers zijn, ja, echt, aardappelen 🙂 En dan niet de prachtige exemplaren, nee juist de wat zielige exemplaren, die de consument niet zo graag opschept, maar die die prima smaken wanneer ze in een biertje verwerkt zijn. Mooi toch? Hoe dan? Zie hieronder een korte intro, zoals geschreven op de website van Instock.:

‘Wij Nederlanders zijn aardappeleters. En toch worden er jaarlijks minstens 340 miljoen kilo aardappels verspild. Bijvoorbeeld vanwege overproductie, te hoge kwaliteitseisen of schoonheidsfoutjes. Zonde, vinden wij! Zo is het idee voor Pieper Bier ontstaan: ons eerste eigen speciaalbiertje, gemaakt van geredde aardappels.’

Dit mooie concept/merk volg ik al een aantal jaren, omdat het toch geweldig is om voedselverspilling tegen te gaan? Zo dachten  de oprichters van Instock, oud-AH’ers ook, en ontstonden restaurants, producten en catering, waarbij onverkochte (maar nog prima te consumeren) producten een nieuw leven krijgen.

En hoe smaakt dat biertje nou echt? Heel lekker dus! Echt, ik ben een gemiddelde bierdrinker, houd wel van speciaal-biertjes, en ook iets zwaardere biertjes. En ik zou dit biertje ook wel in de categorie ‘speciaal-bier’ plaatsen. De smaak is fris en het biertje wordt aangeduid als licht ale-bier, hierbij wordt gerst (mout) toegevoegd aan het bier. Dit zorgt voor een klein bittertje aan het eind. De overige ingrediënten zijn verder alleen water, aardappel en hop. Het bier heeft een alcohol percentage van 4.7%, wat gemiddeld is (Heineken bevat bijvoorbeeld 5%). Het is een prima biertje om bij de borrel te drinken of bij bijvoorbeeld een Oosterse (rijst) maaltijd. Dus, binnenkort een borrel of etentje (geven), schenk of geef eens iets anders. Het biertje kost per flesje zo’n 2 Euro en is bij de meeste XL AH’s verkrijgbaar.

Achterkant pieperbier

Bron: https://www.instock.nl

 

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *