Aspergesoep


Aspergesoep_Recipe-image_L

Ze zijn er (bijna) weer….Het witte goud…Ook zo dol op asperges? Check hieronder een heerlijk en verantwoord recept! Door toevoeging van vlees/vis/ei een volwaardige (avond) maaltijd.

Voor 4 personen

Ingrediënten:

  • liefst verse witte asperges (ongeveer 500 gram)
  • 3 middelgrote aardappels
  • peterselie (3 takjes)
  • 2 groentebouillon blokjes (of beter, zelfgemaakte bouillon)
  •  2 sjalotjes of lente ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Theelepel kerrie poeder
  • Beetje peper
  • 500 ml water
  • Zeef of vergiet
  • Staafmixer
  • Eventueel kookroom (0% vet); zonder smaakt ook prima, doordat er aardappel doorzit!
  • Naar keuze: (gerookte) zalm/ham/gekookt ei

Bereiding:

  • Schil de asperges en hou de schillen apart
  • Snij de aardappels en snij in stukken
  • Snij de asperges in stukken
  • Schil of pel de sjalot en knoflook en snij fijn
  • Doe 1 eetlepel olijfolie in een soeppan en fruit hierin de sjalotjes en knoflook en voeg na 5 min. 500 ml water, 2 bouillonblokjes en de aspergeschillen toe
  • Laat met deksel op de pan 20 min. koken (laag vuur)
  • Haal de pan van het vuur en giet over in een vergiet (plaats dus een andere pan eronder :-)). De schillen blijven achter in het vergiet, deze kan je nu weggooien.
  • Voeg in deze heldere soep de asperges en aardappels toe en kook wederom 20 min.
  • Het lekkerst vind ik de soep wat fijner, dan komt de asperge smaak nog beter tot zijn recht, dus gebruik de staafmixer en pureer de soep. Je kunt eventueel 4 aspergestukjes apart houden als garnering
  • Voeg eventueel vlak voor het serveren de kookroom, verdeel over 4 soepkommen en garneer met peterselie, zalm/ham of gekookte ei

 

Eet smakelijk, op de lente!

 

 

 

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *